Merhabalar,
Bugün çok sevdiğimiz ve her kurduğumuz wordpress için uyguladığımız mükemmel bir WordPress Seo eklentisinin kullanımını anlatacağız.
Blogger kullanıyorsanız sizin için tavsiyemiz Google Seo Uyumlu Blog Yazısı Nasıl Yazılır? başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.
Yoast WordPress Seo
Peki Yoast ile WordPress Seo uyumlu yazı nasıl yazılır?
Öncelikle ilk görselimizde olan “Odaklanılan Kelime” mantığını iyi anlamanız lazım. Odaklanılan kelime seçerken dikkat edilmesi gereken şey ; bir yazı yazarken siz o yazıyı google arama sonuçlarında hangi kelimede çıkarmak istiyorsanız onu yazacaksanız. Biz görselimizde “Butik Pasta Kursu” kelimesine odaklandık.
Odaklanılan kelimeyi yazdığınızda alt kısma resimde görülen bölümler açılacak ve doğru olanların yanında “yes” yanlış yani odaklanılan kelimeye uymayan bölümler ise “no” olarak işaretlenecektir.
Odaklanılan Kelime Anlamları
1- Makale Başlık : Sayfanızın başlık kısmıdır. Başlıkta odaklandığınız kelimeyi geçirmeniz lazım.
2- Sayfa Başlığı : Bu kısım tarafıyıcınızda ve google’da görünecek kısımdır. Odaklanılan kelimenin hemen altındaki Seo başlığı kısmıdır. Burası 72 karakterden fazla olmamalıdır.
3- Sayfa URL’si en başta bulunan kalıcı bağlantının son kısmıdır. Burayı el ile düzenleyebilirsiniz. Örneğin bizim yazımızda “http://www.butikpastakursu.net/sevil-hanim-ile-butik-pasta-kursu” şeklinde görülmektedir. Burada da görüldüğü gibi odaklanılan kelime URL içerisinde geçiyor.
4- İçerik : Bu kısım yazınızı yazdığınız ve görsellerinizi eklediğiniz kısımdır. Burada odaklanılan kelime birden fazla geçebilir. Burada en az 300 kelimelık bir yazı yazarsanız google tarafından daha çok beğenilecektir.
5- Meta Description : Bu kısım meta açıklama kısmı. Google arama sonuçlarında sayfa başlağınızın altında görünecek kısımdır. Burada da odaklanılan kelime geçmelidir. Bu kısımın uzunluğu maksimum 156 karakter olmalıdır.
Eğer yazınız tamamen Seo uyumlu olduysa Yayımla kısmında yeşil bir ışık göreceksiniz. Tamamen seo uyumlu olmayan yazılarda ise Seo uyumu derecesine göre turuncu veya kırmızı bir renk oluşacaktır.
Genel kısmının yanında bulunan sayfa analizi kısmından da sayfanızda hatalı olan bölgeleri detaylı olarak gösteriyor.
Gelişmiş kısmını pek kullanmanıza gerek yok.
Sosyal kısmında ise Sosyal ağlarda paylaşırken hangi görsel görünsün, hangi açıklama yazısı yazsın onları buradan belirleyebiliyorsunuz.
Google’da yükselmek için Google Seo Çalışması yaptırmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.